Kategorier
Bygg & Renovering

Rena rör gör livet lättare

Hur går egentligen en stamspolning till och vart kan du vända dig när det är dags? Det är vanliga frågor som kräver vettiga svar. Här nedan kan du läsa lite om vad det handlar om i enkla termer.

Stamspolning är kanske inte vad du går och fundera på till vardags men för en fastighetsägare är det ett viktigt huvudbry. För att kunna göra rent inne i rören som sitter i stammarna behövs det mängder med hett vatten och en maskin som kan få iväg det vattnet med ett rejält tryck.

När det heta vattnet pressas genom rören sköljer det rent och tar med sig löst smuts ut. Därefter fortsätter man spola så att det blir möjligt för lagringar, som satt sig fast på insidan röret, att lossna. Det kan bli flera turer med spolning.

Husets kropp och den mänskliga kroppen

Proceduren funkar på ungefär samma sätt när du som människa behöver göra rent hus med din egen kropp. Det är mängder med vatten som behövs för att alla slaggprodukter ska lossna. Ju mindre smuts i både kropp och hus desto friskare blir båda.

I de rör som sitter i ett hus kan det vara riktigt svårt att få rent om man väntar för länge. Varför skulle det vara annorlunda i din kropp? Även den kanske behöver sig en rejäl rensning en gång om året. Ju mindre skräp det finns att ta hand om och försöka bryta ner desto mer energi kan användas till att njuta av både boende och kropp.