Kategorier
Flytt

Låt en flyttfirma hjälpa dig

Att flytta innebär alltid en nystart och början på ett nytt kapitel i sitt liv; något som i de flesta fall också bär med sig positiva känslor. Det vill säga – man ser fram emot att snabbt komma på plats och installera sig i det nya boendet och lämna över nycklarna till de nya ägarna av sin gamla bostad. Innan detta kan ske så måste man dock genomföra själva flytten, ett moment som tar både tid, tar kraft och som dessutom måste ske inom en viss tidsram och därmed också är stressande.

Bryter man ner en flytt i mindre molekyler och moment så kan man direkt se att en god planering är A och O och att detta är betydligt viktigare om man bor i en stor stad där yttre omständigheter – parkeringsplatser och trafiksituation – spelar en större roll. För att förstå vad vi menar här så radar vi upp några detaljer som man måste tänka på vid en flytt, vi säger här att det är du som ska flytta och att denna flytt ska ske från ett boende i Stockholm till ett annat.

  • · Hyra fordon. I Stockholm måste man vara ute i väldigt god tid då det kommer till att hyra ett fordon som klarar av alla möbler och övrigt bohag som behöver flyttas.
  • · Packa. Här måste man packa alla sina saker och detta gärna under veckan föregår helgen där flytten ska ske.
  • · Engagera släkt och vänner. Något som i Stockholm kan vara svårt då staden är så stor samt att de flesta dessutom brukar ha sina helger vigda åt annat.
  • · Flyttstäda. Det jobbigaste momentet som måste skötas om man inte vill drabbas av ekonomiska krav från de nya ägarna.

Där hade vi några av de moment som följer med en flytt och som man kan se så är det saker som tar lång tid. I många fall så räcker det med att man missar något av dessa för att hela flytten ska förskjutas och att man därmed inte hållit sin del av avtalet – något som gör att man i många fall tvingas betala ersättning till de som står beredda att hoppa in. Det som man kan säga gällande en flytt i Stockholm är att man i väldigt många fall tjänar på att direkt anlita professionell hjälp i form av en flyttfirma. Genom att engagera en flyttfirma så slipper man – helt enkelt – allt det jobbiga som rör en flytt och kan istället fullt ut koncentrera sig på det viktigaste – att komma på plats i den nya bostaden.

En flyttfirma i Stockholm är dessutom förhållandevis billig, de brukar vara kompetenta och de brukar dessutom erbjuda tjänster som man kan välja som tillägg. I och med att det finns så pass många verksamma flyttföretag i Stockholm så har priserna blivit både humanare och tjänsterna fler. Som ett exempel på detta så kan man exempelvis få hjälp med både packningen och med flyttstädningen av den flyttfirma man anlitat; naturligtvis till ett lite högre pris om man vill ha det sistnämnda inkluderat. Som sagt dock – det viktigaste är att man kan starta sitt nya liv i det nya boendet och där är en flyttfirma ofta den sista, viktiga, biten som gör pusslet komplett.
För mer information och tips inför flytten, besök flyttfirma Peter Åkare.

Kategorier
Bostad

Mäklare Vasastan – maximera vinsten

Går du i säljtankar i Stockholm och drömmer om att sälja din bostad i Vasastan till en riktigt fin vinst? Du är långt ifrån ensam. Stockholm har under en tjugoårsperiod haft en extrem utveckling vad gäller bostadspriser och för många har detta inneburit att man kunnat räkna hem många, fina miljoner. Har du en bostad i ett attraktivt område som Vasastan så har du fina möjligheter att sälja med god vinstmarginal – men det är långt ifrån någon garanti att du gör det. Rätt mäklare i Vasastan är ett måste.

Stockholm befinner sig i en lite ryckigare period än på länge sett till A) Hur fort bostäder säljs och B) till vilket pris. För bara något år sedan så kunde en försäljning ske betydligt mer friktionsfritt. Bostaden hamnade på Hemnet, visning ägde rum, budgivning tog vid och så såldes den till ett fint pris. Riktigt så enkelt är det inte idag. Här krävs det ett betydligt hårdare jobb och valet av mäklare i Vasastan blir baserat på detta än mer viktigt. Idag ser man att många bostäder ligger ute länge på Hemnet och att de tvingas pushas upp med jämna mellanrum. Oavsett hur många visningar som sker så blir de inte sålda – och då de väl säljs så sker det under utgångspriset.

Till mångt och mycket har bostadsmarknaden i Stockholm ändrat karaktär: det är köparens marknad och inte – som vi vant oss vid – säljaren som dikterar villkoren. Att sälja med förlust är aldrig roligt och tyvärr så kan det bli något som många kan tvingas räkna med. Man bör således vara lite vaksam på att köpa något innan man säljer, annars kan man hamna i en riktigt rävsax rent ekonomiskt. Och, som sagt: man bör vara uppmärksam i samband med att man väljer mäklare.

Så hittar du rätt mäklare i Vasastan

Vi tänkte peka på några viktiga punkter att fokusera på då du ska välja mäklare i Vasastan – och i övriga delar av Stockholm. Detaljer som kan göra skillnad och, på många sätt, make or break din bostadsaffär. Enligt följande:

  • Rutin lönar sig. Att välja en erfaren mäklare från en firma med god renomme kostar lite mer, men det handlar om en ren investering. Erfarna mäklare vet vad man ska undvika och hur man ska kunna skapa en buzz kring din bostad. De har dessutom ett överlägset kontaktnät och ett stort spekulantregister att använda sig av.
  • Tilläggstjänster. Idag är homestyling ett måste att använda vid en bostadsförsäljning. Din bostad måste sticka ut och skapa ett sug hos eventuella köpare. Homestyling handlar om att skala av och leka med spekulanternas fantasi. De ska känna att de redan flyttat in då de ser bilderna och besöker visningen. Dina gamla möbler, dina tavlor och dina personliga saker är – och detta är ingen förolämpning – något som säljer.
  • Rätt strategi. När ska man sälja, till vilka ska man rikta sig och vilka kanaler ska användas? Säkerställ att din mäklare har en plan för hur din försäljning ska se ut – och att han även har en plan för hur ni ska agera om bostaden visar sig vara lite trögare att sälja. Behövs ny färg eller en liten renovering?
Kategorier
Okategoriserade

Golvslipning i Göteborg – kosmetisk kirurgi för din parkett

Det finns gamla trägolv med anor ända från 1800-talet i vårt avlånga land. Tiden kommer sätta sina spår i trädet. Med golvslipning i Göteborg så ger du din parkett ett välbehövt ansiktslyft.

Vem älskar inte ett gammalt trägolv? All den karaktären och historien det kan ha varit med om! Tänk om det kunde prata? Utöver alla de historier det skulle kunna berätta så skulle det säkert be dig att anlita ett proffs att ge det sin forna glans åter. Med golvslipning i Göteborg så är du garanterad en hantverkare med många år i branschen som kommer utrustad med de senaste verktygen och tekniken. Att slipa golv är inte något som vem som helst borde ge sig på. Det krävs någon med stor förståelse för jobbet, någon som vet exakt hur mycket golvet kan slipas ner utan att man skadar parketten. Detta får du med golvslipning i Göteborg till konkurrenskraftiga priser.

Kvalitet i fokus med golvslipning i Göteborg

Välj golvslipning i Göteborg för att få en perfekt slipning av ditt golv. Med vård av din parkett, så kommer ditt hus få en ny fräsch känsla, det kommer kännas som nytt igen! Alla sorters golv behöver med tiden underhåll. Inget jobb är för stort eller för litet, parketten i vardagsrummet eller kontoret? Riktiga golvexperter bedömer storleken på arbetet, hur omfattande slitaget är och därefter får du en offert utan hemska överraskningar. Accepterar du erbjudandet så kommer dina golv verkligen att tacka dig direkt efter slipningen.

Kategorier
Bygg & Renovering

Golvslipning i Stockholm – ett alternativ till golvläggning.

När man vill förnya sitt gamla golv, kan en golvslipning vara ett effektivt sätt att lyfta fram skönheten i det. Kolla med de som sysslar med golvslipning i Stockholm vad de kan göra för dig.

Det fina gamla parkettgolvet har nog sett sina bästa dagar, eller? Finns det något man kan göra åt det? Att lägga nytt golv är inte alltid vare sig det mest plånboksvänliga eller klimatsmarta alternativet. Har du möjlighet att få hjälp med golvslipning är det nog det smidigaste alternativet. Ditt golv har många gånger potential att bli som nytt igen om du slipar ner det. Du kan hitta duktiga yrkesmän som sysslar med golvslipning i Stockholm. Hör med dem om ditt golv duger för en slipning och be om ett kostnadsförslag. Du kommer bli förvånad över vilken potential som finns under ytan.

Förvandla ditt gamla parkettgolv med en golvslipning

Har du fyra millimeter eller mer tillgodo av ytskiktet på ditt golv, kan du med god marginal utföra en slipning som kommer att göra så ditt golv blir som nytt igen. Dagens golvslipningar utförs med de bästa maskinerna som är skonsamma mot golvet och som har inbyggda dammsugare för minimal spridning av partiklar. Efter att slipningen är utförd kan du även välja att olja eller lacka golvet för att få en proffsig finish. Som regel brukar alla moment med slipning, lackering eller komplett golvläggning kunna klaras av på en dag av en skicklig golvspecialist. Ditt golv är nu som nytt igen.

Kategorier
Bil & Motor

Däckbyte i Göteborg kan du ordna lätt och enkelt

Det är likadant varje år. Antingen det är vår eller vinter så står du där med däck som skulle varit bytta igår, eller redan för en vecka sedan. Det är ett akut läge och du behöver hjälp i Göteborg.

Om du känner igen dig i ovanstående situation så kan du ha lite hjälp av att vara ansluten till ett företag som byter däck på löpande band. Det vill säga att de har däckbyte som specialitet och då även enormt bra resurser i form av tider och folk som jobbar runt de datum och veckor då det är högsäsong för att byta däck. Ett annat bra signum är att de har bra kontakter där de köper in däck och kan fixa nya lika lätt och smidigt som de byter dina. Det bästa är ju att de förmodligen kommer att ge dig en liten hint om att det är dags att byta till helt nya däck vid nästa däckbyte. Då har du god tid på dig att bestämma dig och att kontakta dem för att ge klartecken för att du vill ha de där däcken på plats nästa gång, då är det däckbyte i Göteborg som gäller.

Byt dina däck i Göteborg

Bor du i Göteborg verkar det ju logiskt att byta dina däck där. Att göra ett däckbyte i Göteborg och bo i Norrland verkar lite jobbigt. Men det kan vara så att du har släktingar, barn och barnbarn nedåt. Då är det bra att fara ner för däckbyte i Göteborg.

Kategorier
Städning

Gör livet enklare med hemstädning i Stockholm

Är du trött på att hinna få ihop livet utan att stressa dig igenom det? Om man inte stressar får hemmet ta smällen av det. Det behöver inte vara så, anlita bara hemstädning i Stockholm för hjälp.

Disken gör sig påmind från förra dagens slarv. Man tycker att någon gång spelar det ingen roll om man skippar det. Det får man sota för sen. Dagen som redan vad stressig, blev plötsligt än mer så när man kommer hem och möts av ett bombnedslag. En ändring på detta måste ske. Det gör det med hemstädning i Stockholm. De kommer hem till en och utför sin magi. Istället för att mötas av ett kaos, så möts man av ett välstädat hem. Den stressen man annars hade känt, den finns inte kvar. Att ha hemstädning är verkligen en bra investering för sig själv, något alla borde unna sig.

God doft efter hemstädning

Doften av nystädat är en otroligt härlig doft som man gärna känner oftare. Dofter kan däremot också vara känsligt för en del människor. Har du några allergier eller om du inte vill ha starka dofter, då bör du säga det till städfirman innan. Man vill ju inte komma hem och mötas av huvudvärk. De på städfirman har ofta många olika dofter och har säkert något neutralt i doft också. Så du behöver inte oroa dig över att du inte är ett alternativ för dem. Dessutom har de ofta miljövänliga medel idag, så städningen kan ske med gott samvete.

Kategorier
Okategoriserade

Arvsrätt – ett juridiskt ombud hjälper till

Lagar kring arvsrätt kan vara svåra att läsa och förstå om man inte är van vid det juridiska språket. Därför är det alltid bäst att anlita ett juridiskt ombud om man vill skriva ett testamente.

Man kan visserligen skicka efter papper att själv fylla i när man gör ett testamente, men det finns alltid en risk att något blir fel. Svensk arvsrätt är till för att skydda de efterlevande från konflikter och svårigheter, men det finns många krångliga formuleringar och ord.

Kontaktar man ett advokatkontor som har erfarenhet av att skriva testamenten så vet man att det blir rätt. Man vill ju att de efterlevande ska ha glädje av det man lämnar efter sig.

Svensk arvsrätt är tydlig, men någon kan ändå bli missnöjd

När någon har gått bort är det många papper som ska ordnas och det måste göras inom en viss tid. Om det är tillgångar som ska delas underlättar det alltid när det finns ett testamente. Det behöver inte vara tillgångar av stort ekonomiskt värde som ska delas. Det kan också vara saker med starka känslomässiga värden. En gungstol, en gammal fin klocka eller en boksamling.

Svensk arvsrätt beskriver tydligt vem som har rätt till ett arv och vad som kan testamenteras bort. Det finns ändå alltid en möjlighet att någon är missnöjd. Särskilt om man är en stor familj med särkullbarn kan det bli svårt att förstå vad som gäller. Då är det bra att ha en utomstående advokat vid sin sida.

Kategorier
Okategoriserade

Akuttandläkare räddar tänder i Stockholm

Det går faktiskt att sätta tillbaka en tand som blivit utslagen. Tar man bara väl hand om den kan en skicklig akuttandläkare i Stockholm sätta den på plats och låta den läka in i tandköttet igen.

Det är när man minst anar det som det händer och det kan vara en helt vardaglig situation som är orsaken. Man kan vara på träningen och råka få ett slag över munnen eller man kan halka när man stiger ur en båt.

En akuttandläkare i Stockholm har hört och sett det mesta och har därför också erfarenheten att ställa det tillrätta igen. Har man riktig tur så kan de sätta tillbaka en tand som slagits ut. Tanden behöver vara hel och man måste ta hand om den ordentligt innan man kommer till mottagningen.

Man ska ringa till en akuttandläkare i Stockholm och beställa tid

Vid tidsbeställningen berättar man vad som har hänt och man får råd om vad man ska göra innan man kommer. På den moderna och välutrustade mottagningen finns skickliga och erfarna tandläkare på plats för att börja arbetet direkt.

Har man en utslagen tand ska man rengöra den ordentligt och hålla kvar den i munnen. Går det att sätta tillbaka tanden på sin plats så är det naturligtvis det bästa, annars kan man lägga den i en liten mugg med saliv. Tanden behöver sin naturliga miljö och får inte torka ut.

Akuttandläkaren kan sedan fästa tillbaka tanden med trådar och plast. Efter ett par spännande veckor får man se om den vuxit fast. Läs mer om akuttandläkare på denna hemsida: akuttandläkarestockholm.net

Kategorier
Okategoriserade

Tåligt golv för din verksamhet

Behöver du ett slitstarkt och tåligt golv till företaget, som dessutom är lättstädat? Då ska du satsa på ett riktigt industrigolv av hög kvalitet. Det underlättar verksamheten enormt.

Det finns många olika slags golv att välja bland. Nästan så man kan välja och vraka efter tycke och smak. Men när det kommer till industrier behöver man dock tänka över sitt val mer noggrant. En industri ska nämligen tåla lite mer än ett vanligt hushåll. Ofta ska det inte bara tåla lite mer, utan väldigt mycket mer. Då bör man ha ett industrigolv. Skillnaden på ett sådant och ett vanligt golv är just tåligheten. Det ska vara slitstarkt och hålla för hög vikt.

Ett industrigolv behöver inte bara vara tåligt, utan även lätt att städa. Att lägga för mycket tid på städningen tar annars pengar från annat i företaget. Då är det bra om det är ett fogfritt golv. Det underlättar verkligen städningen, då ingen smuts eller bakterier kan fastna i några fogar. Det gör det även mer hygieniskt.

För mer än bara industrier

Ett industrigolv passar inte bara i rena industrier, som lagerlokaler och fabriker. Det finns faktiskt flera andra verksamheter som kan ha stor nytta av den typen av golv. Exempel på det är sportarenor och gallerior, eller garage och parkeringshus. Det passar även bra inom omsorgsverksamhet, såsom skolor och sjukhus. Det sistnämnda har verkligen nytta av att golvet är lättstädat, då hygienen där är a och o. Ett bra industrigolv underlättar verkligen verksamheten enormt, oavsett vilken bransch det gäller.

Kategorier
Allmänt

Hyr en projektor i Stockholm

Ska du ha ett event eller visa film för många människor, är det smart att hyra en projektor för ändamålet. Det finns företag som har ett brett sortiment och hyr ut alla slags AV-utrustning.

När man ska använda en dyr anläggning bara ett fåtal gånger är det bäst att hyra den. Man slipper binda kapital i något som mest står och blir omodernt. Det lönar sig inte alls att köpa något som bara står oanvänt efteråt. När man hyr utrustning får man det allra senaste, servat och klart. Du kan välja för hur lång period du vill hyra projektor i Stockholm. Kanske är det bara någon dag, eller flera. Du kan hyra det mesta, både anläggningar för ljud och ljus. Kontakta bara ett företag som är allround inom branschen, så får du prisförslag och tips om vad du kan hyra.

Filmvisning i föreningen

Det kan handla om ett företagsjubileum, en mässa eller ett årsmöte i en förening. Anledningarna till att vilja hyra projektor kan vara många, men en sak är säker, och det är att den som arrangerar tillställningen vill att allt ska fungera perfekt. Man vill inte få dålig reklam eller irritation för att tekniken strular. Därför finns det möjlighet att få hjälp med att handha utrustningen om man så vill. Det är bra service att man kan anlita ett företag som både har kunskap och utrustning, så att eventet blir lyckat. Ta kontakt med en bra uthyrningsfirma och be dem berätta om olika sorters utrustning från dem.